Heusden, 2021
Vanuit mijn rol als voorzitter van de themagroep ‘Toekomst van de Sport- en Beweegaanbieder’ van onze gemeente wil ik me graag voorstellen.

Ik ben Sjon Oremans, 48 jaar jong en geboren in Vlijmen. Sporten is altijd al mijn grote passie geweest. Gelukkig heb ik van mijn passie mijn beroep mogen maken. Naast voetbal vond ik alle sporten eigenlijk wel leuk. Ik kwam er al snel achter dat je door veel sporten te beoefenen op jonge leeftijd, je daar later veel profijt van hebt als je een specialisatie maakt richting je favoriete sport.

Bij de jeugdopleiding van Willem II heb ik veel geleerd van verschillende coaches en dit heb ik in mijn studie op het CIOS in Sittard meegenomen tijdens mijn eigen ontwikkeling als trainer/coach.

Ondertussen ben ik al ruim 20 jaar eigenaar van Cardiofitnesscentrum Total Fit. Dit is een Fitness – Preventiecentrum waar ik dagelijks mag werken met mensen die bewust met hun gezondheid en fitheid bezig zijn. Ik werk met mensen die allen een verschillend doel hebben; van revalidatie tot een prestatieve doelstelling. Dit gaat zo breed dat ik niet alleen in een fitnessruimte te vinden ben maar ook veel daar buiten. Dan kun je denken aan mensen begeleiden buiten met hardlopen, op de mountainbike, tennis en padel, op de racefiets, op het voetbalveld en nog veel meer. Fitness 2.0!

Door de diversiteit is het belangrijk dat je met mensen in contact komt die vanuit een andere sportbranche werken. Niet vanuit een concurrerende gedachte maar juist vanuit een samenwerking tussen de verschillende sporten.

En dat is juist ook de gedachte van het Beweeg- en Sportakkoord. Het akkoord is niet vanuit de overheid opgericht maar komt juist uit de verschillende sport-en beweegaanbieders vanuit onze gemeente. Een samenwerking tussen de Sportverenigingen, Zorg, Onderwijs, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en de Gemeente Heusden.

Samen hebben we het Beweeg- en Sportakkoord Heusden opgericht en daarin zijn zeer veel ambities uitgesproken die wij in onze gemeente willen gaan realiseren en door de subsidies is dit ook mogelijk.

We zullen het samen moeten doen; maak dus gebruik van de diensten van het Beweeg- en Sportakkoord!

Met sportieve groet,

Sjon Oremans
vitaleaanbieders@beweegensportakkoordheusden.nl