Voorzitter Maaike van kopgroep Beweeg- en Sportakkoord Heusden nodigt je uit de schouders eronder te zetten

Heusden, 2021
Sport, bewegen, mensen bij elkaar brengen, samen werken aan het realiseren van mooie projecten en resultaten is altijd onderdeel geweest van mijn leven.

De basis hiervoor is gelegd bij zwemvereniging DEZV (tegenwoordig AquAmigos). Hier ervoer ik hoe leuk het is om onderdeel te zijn van een vereniging voor en door leden én samen een zwemwedstrijd of waterpolowedstrijd tot een goed einde te brengen.

Mijn achtergrond als Vrijetijdwetenschapper en alle ervaringen die ik als trainer en sporter heb mogen opdoen heeft mij in 2007 een baan opgeleverd bij Stichting de Schroef. Over enkele maanden ben ik alweer 15 jaar met nog steeds veel plezier werkzaam in de Beweeg- en Sportwereld van Heusden en omstreken.

Toen de onafhankelijk sportformatteur vanuit het NOC*NSF, Johan Vermeulen, mij benaderde met de vraag of ik mijn schouders onder het lokale sportakkoord in Heusden wilde zetten voelde ik me enerzijds moreel verplicht om mijn opgedane netwerk en kennis beschikbaar te stellen, maar misschien nog wel veel belangrijker ….. kon ik vooral geen nee zeggen tegen de tientallen Heusdenaren die vanuit verschillende sport- en beweegaanbieders, onderwijsinstellingen, kinderopvang, de gemeente en/of zorg- en maatschappelijke organisaties samen gewerkt hebben aan het formuleren van de ambities binnen het Beweeg- en Sportakkoord Heusden. Wat een energie! En wat een gedeelde passie!

 

Maar voor degene die mij goed kennen: praten is één, maar realiseren is een stuk leuker! En dus zet ik me nu al ruim 1,5 jaar samen met zo’n 20 andere betrokken Heusdenaren in om woorden om te zetten in daden én sport en bewegen voor iedereen die dat wil toegankelijk te maken.

Het Beweeg- en Sportakkoord Heusden heeft een open en dynamisch karakter. Dat wil zeggen dat nieuwe partners kunnen aansluiten en dat ook nieuwe ambities en actiepunten kunnen worden toegevoegd. Dus ik zou zeggen: Join the club, eendracht maakt macht en neem eens een kijkje op deze site  www.beweegensportakkoordheusden.nl voor de resultaten tot op heden en de (financiële) ondersteuningsmogelijkheden.