Heusden, 2021
Ik ben Berry van Leeuwen. Ik zit namens de gemeente in de kopgroep van het beweeg- en sportakkoord en maak deel uit van de werkgroep ‘’Toekomst van de sport- en beweegaanbieder’’.

Ik werk voor de gemeente als klantcoördinator sport. Deze functie richt zich met name op de buitensportaccommodaties van sportverenigingen. Hiervoor was ik coördinator binnensport bij de gemeente Heusden, waardoor ik een goed beeld heb van de (meeste) sportverenigingen in onze gemeente.

Ik ben 36 jaar en woon in Den Bosch met mijn vrouw drie jonge kinderen (5, 2 en 1). In een grijs verleden heb semi professioneel gevoetbald bij FC Oss (Top Oss nu weer) en Achilles ’29. Ondanks mijn vele knieblessures destijds sport ik nog steeds regelmatig. Ik zaalvoetbal in Rosmalen, speel 35+ 7×7 voetbalcompetitie bij OJC Rosmalen en als ik tijd over heb speel ik ook nog wel eens padel. Dit is meer iets van het laatste jaar.

Ik ben enthousiast over het concept van het Beweeg- en Sportakkoord, omdat het mensen van verschillende disciplines bij elkaar brengt (niet alleen sportverenigingen dus) en deze partijen door het uitvoeringsbudget en de services mogelijkheden hebben om daadwerkelijk met concrete ambities aan de slag te gaan. De gemeente heeft een begroting waarin vaak al voor een groot deel vastligt waar het aan wordt uitgegeven, terwijl bij het sportakkoord het uitvoeringsbudget is gerelateerd aan de ambities van het akkoord, deze ambities zijn breed te interpreteren. Als mede-kopgroep-lid vind ik het dan ook mooi dat er nieuwe ideeën ontstaan en ben ik enthousiast over elke nieuwe aanvraag die wordt gedaan.

De coronatijd heeft er denk ik voor gezorgd dat bij veel sport- en beweegaanbieders de focus ergens anders lag dan bij het sportakkoord. Nu we steeds minder spreken van ‘de coronatijd’ is het tijd voor alle partijen om een goede aansluiting te vinden bij het akkoord en samen te werken aan de ambities. Zie het als een unieke kans, is mijn oproep!