Mooie cijfers na de Vitaliteitsdag!

Op 5 oktober jl. organiseerden KBO Kring Heusden, Stichting de Schroef en KBO Brabant de allereerste Vitaliteitsdag in Cultureel Centrum De Voorste Venne in Drunen.

In totaal hebben 45 personen deelgenomen aan de Vitaliteitsdag. 35% van de deelnemers had  al eens meegedaan aan de sportievere ‘beweeg-testdagen’. Voor 65% was de Vitaliteitsdag hun eerste deelname aan een dergelijk evenement.

Hiermee kan gesteld worden dat de Vitaliteitsdag grotendeels een ander (breder) publiek aangesproken heeft dan de beweeg-testdagen.

Deelnemers beoordelen de Vitaliteitsdag met een gemiddelde van een 8,6. Daarnaast raadt 100% van de deelnemers de Vitaliteitsdag aan aan anderen.

Senioren konden op deze dag meer inzicht krijgen in hun gezondheid, vitaliteit en leefstijl. De eerder aangeboden beweeg-testdagen zijn daarmee in een geheel nieuw jasje gestoken. De Vitaliteitsdag onderscheidt zich door uit te gaan van de fysieke mogelijkheden van mensen, in plaats van de onmogelijkheden onder een vergrootglas te leggen. In tegenstelling tot de eerder georganiseerde beweeg-testdagen, waar voornamelijk gekeken werd naar fysieke fitheid, ligt bij de Vitaliteitsdag de nadruk op jezelf vitaal voelen in de breedste zin van het woord. Deelnemers hadden de regie en bezochten in tweetallen diverse onderdelen op het gebied van bewegen, voeding, zien en horen, zingeving en toekomstplannen, vergezeld door een persoonlijke
begeleider. Aandacht voor een goed gesprek was minstens zo belangrijk als cijfers en testresultaten.

Met maar liefst 45 aanmeldingen en 18 actieve vrijwilligers voor deze eerste editie kan worden gesproken van een geslaagde dag. Zoals één van de deelnemers zei: “Ik heb het als heel fijn ervaren en ook nog bruikbare tips meegekregen! Ik ben dan ook heel blij dat ik heb deelgenomen.”

Ook wethouder Peter van Steen bracht een een bezoek en complimenteerde de organisatie met dit initiatief.