Nieuwsbrief Beweeg- en Sportakkoord Heusden Bewegen en Sport voor iedereen!
Nieuwsbrief januari 2022

Welkom bij de eerste nieuwsbrief van het Beweeg- en Sportakkoord Heusden van 2022!Wij wensen jullie een fantastisch nieuwjaar toe waarin bewegen en sporten hopelijk weer volop mogelijk is. Er zijn positieve geluiden dat sporten door de regering als essentieel gezien gaat worden. Dat betekent dat er ook mét een lockdown volop bewogen en gesport kan worden!

 

Op naar een gezond 2022 voor iedereen!

Resultaten in 2021

We zijn trots op de stappen die gemaakt zijn. Steeds vaker weten verenigingen ons te vinden en kunnen we met z'n allen bijdragen aan een belangrijk beweeg- en sportklimaat in de gemeente Heusden. 

Heel blij zijn we met de resultaten tot nu toe:
- op 1 december 2021 telde het Beweeg- en Sportakkoord Heusden 15 partners en 15 supporters
- in 2021 zijn er negen aanvragen gedaan
- hiervan zijn er zes goedgekeurd
- onder deze  aanvragen is een bedrag van € 14.273,96 toegekend voor de uitvoer van actiepunten uit het Beweeg- en Sportakkoord.

Het Beweeg- en Sportakkoord geeft subsidies aan projecten die vallen binnen de thema’s:

Inclusief Sporten en Bewegen

Toekomst Sport- en Beweegaanbieder

Vaardig in Bewegen

Nieuws vanuit de kopgroep

 

Voorzitter Sjon Oremans van de themagroep 'Toekomst van de Sport- en Beweegaanbieder' stelt zich voor....

Natuurlijk de beste wensen en een gezond en sportief 2022 toegewenst aan iedereen.

Ik ben Sjon Oremans, 48 jaar jong en geboren in Vlijmen. Sporten is altijd al mijn grote passie geweest. Ik kwam er al snel achter dat je door veel sporten te beoefenen op jonge leeftijd, je daar later veel profijt van hebt als je een specialisatie maakt richting je favoriete sport.

Ondertussen ben ik al ruim 20 jaar eigenaar van Cardiofitnesscentrum Total Fit. Dit is een Fitness – Preventiecentrum waar ik dagelijks mag werken met mensen die bewust met hun gezondheid en fitheid bezig zijn. 

Het is daarnaast belangrijk dat je met mensen in contact komt die vanuit een andere sportbranche werken. Niet vanuit een concurrerende gedachte maar juist vanuit een samenwerking tussen de verschillende sporten. En dat is ook de gedachte van het Beweeg- en Sportakkoord dat opgericht is door de verschillende sport-en beweegaanbieders vanuit onze gemeente.

Een samenwerking tussen de Sportverenigingen, Zorg, Onderwijs, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en de Gemeente Heusden.

Sjon is te bereiken via vitaleaanbieders@beweegensportakkoord.nl

Lees hier het hele verhaal over Sjon

Voorzitter André Frietman van de themagroep 'Inclusief sporten en bewegen' licht toe....

 

In 2020 en 2021 beheerste het Corona-virus het nieuws en werd sporten door landelijke regels vaak onmogelijk gemaakt. Sporthallen en zwembaden werden gesloten, competities werden stil gelegd. Een triest beeld bij de wekelijkse rondgang om de velden.

De oproep om deel te nemen aan werkgroepen werd door een aantal koplopers opgepakt om werkgroepen te formeren rondom in onze gemeente aansprekende thema’s. Ons thema is inclusief sporten: inclusief houdt in voor iedereen, ongeacht achtergrond, afkomst, mentale of fysieke gezondheid moet het mogelijk zijn om te gaan bewegen en sporten.

Aangezien er een aardig budget is vrijgemaakt voor dit akkoord is er eerst een aanvraagprocedure in het leven gebracht. Onze eerste aanvragen betroffen het informeren van mensen door brochures en flyers, het fietsproject en de voetbalschool.

Deze aanvragen raken de grondbeginselen van het akkoord. Immers als je mensen wilt laten gaan bewegen, dien je ze te informeren hoe en waar zij kunnen gaan bewegen.


André is te bereiken via inclusief@beweegensportakkoord.nl

Lees hier de hele toelichting van André

Wist je dat....

 

... je altijd informatie naar ons kunt opsturen of bij ons kunt opvragen? 

 

... en dat nieuwe leden voor het Beweeg- en Sportakkoord altijd welkom zijn?

 

info@beweegensportakkoordheusden.nl 

Vitaliteitsdag

Op 5 oktober jl. organiseerden KBO Kring Heusden, Stichting de Schroef en KBO Brabant de allereerste Vitaliteitsdag in Cultureel Centrum De Voorste Venne in Drunen. 

Senioren konden op deze dag meer inzicht krijgen in hun gezondheid, vitaliteit en leefstijl. De Vitaliteitsdag onderscheidt zich door uit te gaan van de fysieke mogelijkheden van mensen, in plaats van de onmogelijkheden onder een vergrootglas te leggen.

“Indrukwekkende dag! Volgend jaar kom ik weer.”
Lees meer over de Vitaliteitsdag

Bal-ABC

Het is slecht gesteld met de balvaardigheid van kinderen, zag Thijs van Hoof. Maar de student Leraar Lichamelijke Opvoeding heeft hier samen met een vakdocent en sportverenigingen een oplossing voor bedacht: een bal-ABC. 

Hij ontwikkelde daarom met ondersteuning van buurtsportcoach Jos van der Ven het bal-ABC project.

In de praktijk kunnen kinderen van 4 tot 8 jaar in drie series van tien lessen spelenderwijs kennismaken met verschillende balsporten. Na elke serie ontvangen ze een diploma: het A-diploma voor de basisvaardigheden, het B-diploma voor cognitieve vaardigheden en sporten met regels, en een C-diploma voor het beoefenen van gerichte balsporten.

"Het project is een schoolvoorbeeld van de realisatie van gezamenlijke sportambities”
Artikel Brabants Dagblad over Bal-ABC

Check hier welke projecten inmiddels subsidie hebben aangevraagd én ontvangen.

 

Check hier hoe je een reguliere aanvraag kunt doen.

 

Check hier hoe je een stimuleringsbudget-aanvraag kunt doen.

Lokaal Adviseur Sport Heusden


Marja Nieuwenhuis helpt lokale sportverenigingen en iedereen die projecten voor bewegen en sporten op wil zetten. Neem contact op met Marja als je hier vragen over hebt. Tel: 06-14 64 74 69, e-mail: m.nieuwenhuis@ssnb.nl

 

Kijk hier welke evenementen er binnenkort plaatsvinden.

Wijzig je inschrijving    |    Bekijk online
facebook