Nieuwsbrief Beweeg- en Sportakkoord Heusden Bewegen en Sport voor iedereen!
Nieuwsbrief maart 2022

Het is lente! De zon schijnt volop.

En we mogen weer volop bewegen en sporten zonder beperkingen.

Dubbel goed nieuws dus!
Een mooie periode om veel naar buiten te gaan en te bewegen is aangebroken...



Wij wensen jullie een mooi beweeg-seizoen!

Toekenningen maart 2022

Tijdens de kopgroepvergadering van 15 maart jl. hebben de volgende projecten een toekenning ontvangen:

- Sportcafé 2022
- Oprichting Stichting Sportpark De Hoge Heide 2025
- Jeu de Boulesbaan de Gorsen Elshout
- Fietsvalpreventie

Het Beweeg- en Sportakkoord geeft subsidies aan projecten die vallen binnen de thema’s:

Inclusief Sporten en Bewegen

Toekomst Sport- en Beweegaanbieder

Vaardig in Bewegen

Voor de themagroep Vaardig in Bewegen zijn we op zoek naar
een enthousiaste Kartrekker! 

 

Samen met het team zorg je ervoor dat bewegen voor kinderen vanzelfsprekend is en dat ieder kind de mogelijkheid heeft om zich motorisch optimaal te ontwikkelen. Goede motorische vaardigheden vormen de basis voor een leven lang sport- en beweegplezier. Ze zijn van belang voor het ontwikkelen van een actieve, gezonde leefstijl. 

 

Bekijk hier de volledige vacaturetekst

Nieuws vanuit de kopgroep

 

Voorzitter Maaike Walters stelt zich voor....

Sport, bewegen, mensen bij elkaar brengen, samen werken aan het realiseren van mooie projecten en resultaten is altijd onderdeel geweest van mijn leven.

De basis hiervoor is gelegd bij zwemvereniging DEZV (tegenwoordig AquAmigos). Hier ervoer ik hoe leuk het is om onderdeel te zijn van een vereniging voor en door leden én samen een zwemwedstrijd of waterpolowedstrijd tot een goed einde te brengen.

En degenen die mij goed kennen, weten: praten is één, maar realiseren is een stuk leuker! En dus zet ik me nu al ruim 1,5 jaar samen met zo’n 20 andere betrokken Heusdenaren in om woorden om te zetten in daden én sport en bewegen voor iedereen die dat wil toegankelijk te maken.

Maaike is te bereiken via info@beweegensportakkoordheusden.nl 

Lees hier het hele verhaal over Maaike

Berry van Leeuwen stelt zich voor....

Ik ben Berry van Leeuwen. Ik zit namens de gemeente in de kopgroep van het beweeg- en sportakkoord en maak deel uit van de werkgroep ‘’Toekomst van de sport- en beweegaanbieder’’.

 

Ik ben enthousiast over het concept van het Beweeg- en Sportakkoord, omdat het mensen van verschillende disciplines bij elkaar brengt (niet alleen sportverenigingen dus) en deze partijen door het uitvoeringsbudget en de services mogelijkheden hebben om daadwerkelijk met concrete ambities aan de slag te gaan. De gemeente heeft een begroting waarin vaak al voor een groot deel vastligt waar het aan wordt uitgegeven, terwijl bij het sportakkoord het uitvoeringsbudget is gerelateerd aan de ambities van het akkoord, deze ambities zijn breed te interpreteren. Als mede-kopgroep-lid vind ik het dan ook mooi dat er nieuwe ideeën ontstaan en ben ik enthousiast over elke nieuwe aanvraag die wordt gedaan.

 

Lees hier het hele verhaal over Berry

OPROEP

 

De afgelopen tijd zijn er landelijk veel incidenten geweest rondom grensoverschrijdend (seksueel)gedrag. Wij willen graag inventariseren in hoeverre er behoefte is aan het opleiden van vertrouwenspersonen binnen de Heusdense sportverenigingen.

 

Via info@beweegensportakkoordheusden.nl kun je aangeven hoe jullie vereniging hier over denkt. Alvast dank voor jullie reacties!

Wist je dat....

 

... er een ruim stimuleringsbudget beschikbaar is voor initiatieven van individuele sport- en beweegaanbieders? Hier vind je het aanvraagformulier

 

... je altijd informatie naar ons kunt opsturen of bij ons kunt opvragen? 

 

... en dat nieuwe leden voor het Beweeg- en Sportakkoord altijd welkom zijn?

 

info@beweegensportakkoordheusden.nl 

Dillenburgpark

Sport, bewegen en recreatie dient voor iedereen in de gemeente Heusden laagdrempelig en in de buurt toegankelijk te zijn. Door herinrichting van het Dillenburgpark (het huidige Park De Schroef) stimuleert Stichting Dillenburgpark bewegen, spelen, beleven en ontmoeten onder alle lagen van de bevolkingsgroep en leveren ze een bijdrage aan maatschappelijke problemen zoals bewegingsarmoede, eenzaamheid, polarisatie en individualisering. 

Dankzij de toekenning vanuit het Beweeg- en Sportakkoord Heusden was het mogelijk om een officiële stichting op te richten waarmee het mogelijk is om subsidie aan te vragen, fondsen te werven en crowdfundingsacties te starten.

“Beleven, bewegen en genieten!”
Op donderdagavond 17 februari jl. heeft het bestuur van het Dillenburgpark een presentatie mogen geven over de ontwikkelingsplannen tijdens de thema-avond van de Raad. Het gevoel is dat het plan werd gewaardeerd! Ze gaan dus met vertrouwen verder met het ontwikkelen van het Dillenburgpark.
De ontwikkeling van het park is opgedeeld in verschillende fases. Het hele plan zal enkele jaren in beslag nemen maar al in 2022 wil de Stichting enkele quickwins realiseren. Hiervoor gaat de Stichting diverse fondsen/subsidieverstrekkers aanschrijven en crowdfundingsacties opzetten.
Helpen jullie mee het Dillenburgpark ontwikkelen?
Op de site van het Dillenburgpark staan vier crowdfundingsacties. Voor een hondenuitrenveld, voor een glijbaan, voor calisthenics én om vriend te worden van het Dillenburgpark. Willen jullie jullie leden, bekenden, vrienden, familie motiveren om ook wat te geven voor deze mooie plannen? Alvast dank!
Klik hier om te doneren
Lees meer over het Dillenburgpark

Bal-ABC

Voor het jonge kind (4-8 jaar) dat na de zwemlessen (Zwem-ABC) nog niet weet wat voor sport hij/zij wil gaan doen bestaat het Bal-ABC. Het kind maakt kennis met verschillende balsportactiviteiten en ontdekt wat hij/zij leuk vindt. Bijvoorbeeld hockeyen met een stok of stick met verschillende ballen en voorwerpen. De trainers dagen de kinderen uit om met enthousiasme de activiteit te volbrengen.

Bal-ABC wordt verzorgd door 3 verenigingen: Handvalvereniging Avanti, volleybalvereniging Minerva en voetbalclub FC Drunen.

Om je aan te melden of informatie aan te vragen, stuur je een mail naar balabc.heusden@gmail.com. De kosten voor Bal ABC bedragen € 25,- voor een programma van 12 weken.

"Het project is een schoolvoorbeeld van de realisatie van gezamenlijke sportambities”
Artikel Brabants Dagblad over Bal-ABC

Check hier welke projecten inmiddels subsidie hebben aangevraagd én ontvangen.

 

Check hier hoe je een reguliere aanvraag kunt doen.

 

Check hier hoe je een stimuleringsbudget-aanvraag kunt doen.

Lokaal Adviseur Sport Heusden


Marja Nieuwenhuis helpt lokale sportverenigingen en iedereen die projecten voor bewegen en sporten op wil zetten. Neem contact op met Marja als je hier vragen over hebt. Tel: 06-14 64 74 69, e-mail: m.nieuwenhuis@ssnb.nl

 

Kijk hier welke evenementen er binnenkort plaatsvinden.

 

Jouw evenement ook op de site?
Mail dan naar info@beweegensportakkoord.nl en wij zorgen ervoor dat het evenement vermeld wordt in de kalender.

Wijzig je inschrijving    |    Bekijk online
facebook